Dog Training Center Brabant

Jo van Schijndel

Ik ben opgegroeid met honden maar dan vooral de herder soorten.
Als 10-jarig jochie kreeg ik van mijn vader mijn eerste kruising Duitse herder x Bouvier waarmee ik in mijn vrije tijd altijd ergens in de velden bezig was om met hem dingen op te speuren en hem allerlei kunstjes leerde. Op 16-jarige leeftijd kocht ik mijn eerste stamboom Duitse herder Maica. Ik leerde in mijn jeugd een lid kennen, die lid was van de Duitse herder vereniging Kringgroep Schijndel e.o. Met hem ging ik af en toe naar zijn trainingen kijken en was meteen helemaal verlekkerd op de hondensport in het algemeen. In 1975 ben ik lid geworden van deze kringgroep.
Omdat Maica niet geschikt was voor deze sport heb ik de Duitse Herder Panther von Ellerschlos gekocht en met deze reu toen mijn eerste VH 1, 2 en VH3 (verdedigingshond) diploma's behaald. Uiteraard trots als een pauw dat dit mij lukte. Door fijne maar ook goede instructies van de toenmalige hoofdinstructeur heb ik daarna nog vele honden naar hun VH3 (verdedigingshond) gebracht.
Ook ben ik via diversen cursussen en examens opgeleid naar de status van A pakwerker, waardoor ik op vele wedstrijden en nationale kampioenschappen als pakwerker fungeerde.
Van 1989 tot en met 1991 heb ik getraind bij de KNPV-vereniging Helpt Elkander in Heeswijk-Dinther.
Daar heb ik veel pakwerk gedaan voor de clubleden en daarnaast ook getraind met mijn Mechelse herder Rocky en het felbegeerde politiehonden certificaat PH 1 behaalt. 
Vanaf 1991 tot en met heden train ik nog steeds met honden bij de Duitse herder vereniging Kringgroep Schijndel E.O. waar ik nu hoofdinstructeur ben en vele mensen help om hun sport te kunnen beoefenen. Ook verzorg ik hier de opleiding voor de pakwerkers die de kneepjes van het vak willen leren.
Zelf heb ik met mijn Duitse Herder Paco van Hamersslag, 5 x op een Wereldkampioenschap gestaan, 3 keer Brabants Kampioen ben geworden, 2 keer All-round kampioen van VDH Kringgroep Schijndel e.o.

Momenteel train ik met zijn zoon Bento von Haus Brero.

Daarnaast ben ik de coach van de deelnemers aan de Interland Nederland - België voor Duitse Herdershonden en ook coach van de deelnemers aan de wereldkampioenschappen Duitse herders. (WUSV)

Nu ik gestopt ben met mijn bedrijf  heb ik meer vrije tijd gekregen. Samen met Lisette hebben we Dog Training Brabant opgestart waar ik aan particulieren mijn hulp aanbied om samen met hun honden te trainen in het programma wat zij zelf willen.
Men kan altijd voor vragen of diensten gebruik maken van ons contact formulier via deze site.